Izraelbe érkezett Leonardo diCaprio

Fotó: Facebook

Ma reggel megérkezett Izraelbe Leonardo diCaprio. Jó barátja, Danny A. Abeckaser (Danny A.) színész esküvőjére jött, amit ma este tartanak Jaffón. A két színész régóta jó barátságban van, és bár a Jeruzsálem-napi feszült biztonsági helyzet miatt állítólag Caprio fontolgatta a látogatás lemondását, végül mégis eljött. Ez már a második vizitje nálunk, anno 2010-ben, amikor itt járt, még Bar Rafaeli párja volt.

Összecsapások zsidók és arabok között Jeruzsálemben a zászlós menet előtt

A jeruzsálemi óvárosban fiatalokból álló csoportok már órákkal a tervezett “zászlótáncoltató” menet előtt izraeli zászlókkal, énekelve-táncolva jártak, és többen közülük arról számoltak be a lapnak, hogy arabok megtámadták, fejbe ütötték őket. Hasonló incidensekről szóltak arab fiatalok is az óvárosban, csak őket zsidó fiatalok ütötték meg a város keleti felének 1967-es elfoglalásának, majd egyesítésének izraeli ünnepén, a Jeruzsálem-napon. (bővebben >>)

A világ legnagyobb izraeli zászlója és több ezer ember a Siratófalnál

Ma délelőtt a Heszder Jesivot mintegy 4000 diákja tartotta a reggeli imát – tegnap este pedig mintegy tízezren jöttek el a zenés imára a Siratófal és a szent helyek rabbija, Shmuel Rabinovich és Moshe Leon polgármester jelenlétében. (bővebben >>)

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.