Egy Szíriából kilőtt légvédelmi rakéta robbant fel Rahat felett, válaszul a hadsereg támadott

Egy Szíriából kilőtt légvédelmi rakéta robbant fel Rahat felett, válaszul a hadsereg támadott

A rakéta kilövése előtt Szíriában a Hezbollah helyszínei és iráni milíciák elleni izraeli támadásról számoltak be Homsz térségében. Aktiválták a szíriai légvédelmi rendszert, és a feltételezések szerint az egyik rakéta izraeli területet hatol át. A lezuhanó repeszek nem okoztak sérülést.

Szíria területéről szombat éjszaka egy légvédelmi rakétát indítottak el Izrael felé, amely a levegőben robbant, töredékei Rahat beduin városra zuhantak a Negev-sivatagban. Személyi sérülés nem történt. A rendőrség és a hadsereg eltávolították az óriási rakétadarabokat.

Az IDF válaszul megtámadta az üteget, amelyből a rakétát indították, valamint a környéken lévő más célpontokat.

A rakéta Szíriából való kilövése előtt az ország állami hírügynöksége, a SANA arról számolt be, hogy az izraeli légierő gépei célpontokat támadtak meg Homsz város környékén. Egy szíriai katonai forrás szerint a gépek 00:20 körül érkeztek Bejrút északkeleti területéről, amik aktiválták Szíria légvédelmi rendszerét, és az egyik kilőtt rakéta behatolt Izrael területére.

A Szíriai Emberjogi Központ jelentése szerint a támadás célpontjai a Hezbollah szervezet fegyverraktárai voltak, olyan területen, ahol iráni milíciák létesítményei és állásai találhatók. A jelentések szerint az izraeli támadásnak nem volt áldozata, és anyagi károk keletkeztek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.