Terrortámadás Tel-Avivban

Terrortámadás Tel-Avivban

Kora délután gázolásos, késeléses terrortámadás történt Tel-Avivban a Pinchas Rosen utcában, egyelőre kilenc sérültet jelentettek a hatóságok. Az elkövető egy hebroni palesztin férfi, aki orvosi vizsgálatra kapott engedéllyel lépett be Izrael területére.

A terrorista miután több embert elgázolt, kiszállt a járművéből és a Jerusalem Post értesülési szerint sikerült nyakon szúrnia egy férfit. A közösségi médiában megjelent felvételek szerint a támadó meghalt, egy civil a helyszínen lőtte le.

Az Izraeli Mentőszolgálat a helyszínre érve azonnal megkezdte a sérültek ellátását. “A helyszínre több mentőautóval és intenzív ellátó járművel érkeztünk. Láttuk, hogy a helyzet nagyon súlyos, az elkövető a buszmegállóba hajtott bele, ahol öt sérültet találtunk, egy 46 éves nő a járdán feküdt nem messze, súlyos sérülésekkel, de magánál volt.”

A 46 éves nő a támadás legsúlyosabb sérültje, két másik áldozat közepesen, egy pedig enyhe sérüléseket szenvedett.

A Hamasz szóvivője, Hazem Qasszem azonnal reagált a történtekre. “A hősies támadás Tel-Avivban az első válaszunk, a megszállók súlyos árat fognak fizetni a Dzseninben a Palesztin nép ellen elkövetett bűneikért! Csak elismerés és dicséret illeti a palesztin hősöket, és a dzsenini harcosokat!”

“Minden jót és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek, és egy forró ölelést a családjaiknak. Gratulálunk a bátor állampolgárnak, aki hatástalanította a merénylőt, ezzel megelőzve, hogy még több áldozatot szedjen. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy mennyire fontos és hatásos, ha az állampolgáraink fel vannak fegyverezve. Felszólítom a lakosságot, hogy akinek van fegyvertartási engedélye, az hordjon magánál fegyvert” – írta a Twitteren Itamar Ben-Gvir, az Otzma Yehudit vezetője.

Az izraeli rendőrkapitány, Kobi Shabtai a helyszínre érkezésekor elmondta, hogy több letartóztatást is eszközöltek a támadó személyével kapcsolatban. Még vizsgáljak a pontos indítékait, hátterét. Beszédében dicsérte azoknak a civileknek a lélekjelenlétét és bátorságát, akik megállították a terroristát és megelőzték hogy még több áldozatot szedjen. Külön kiemelte, hogy megerősítik a lakosság védelmét a várhatóan növekvő számú támadásoktól tartva, és éberségre intette a közvéleményt.

A Jes Atid vezetője, Jair Lapid arra kér mindenkit, hogy küldje jókívánságait a terrorcselekmény sérültjeinek. Elismeréssel beszélt a bátor állampolgárokról, akik hatástalanították a terroristát. “A terror nem győz le bennünket, együtt erősek vagyunk ellene.”

A rendőrség lezárta mindkét irányból a Pinchas Rosen utcát, és arra kérik a lakosságot, hogy ne menjenek a helyszín közelébe.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.