Elengedett két amerikai túszt a Hamasz

Elengedett két amerikai túszt a Hamasz

Két amerikai túszt – egy anyát és lányát (Judith és Natalie Raanan) – engedett szabadon pénteken a Hamasz fegyveres szárnya, az Ezzedin al-Kasszam Brigádjai „humanitárius okokra” hivatkozva.

A lépéssel bizonyítani akarják az amerikai nép és a világ számára, hogy „Joe Biden amerikai elnök és fasiszta kormányának vádjai hamisak és alaptalanok” – mondta Abu Ubaida, a brigádok szóvivője. A túszok elengedése Katar közbenjárására történt – közölte a szóvivő.

A Hamasz állítása szerint kétszáz túszt ejtett az október 7-i támadások alatt, további ötven embert pedig más fegyveres csoportok tartanak fogva. Állapotukról egyelőre annyit közöltek, hogy 20 személy egy izraeli légicsapás során életét vesztette.

A Hamász korábban azt hangoztatta, hogy az elrabolt túszokat az izraeli börtönökbe zárt hatezer palesztin rabért cserébe hajlandóak csak elengedni. A Hamasz által fogvatartottak között nők, gyermekek, idős emberek és más országok állampolgárai is vannak. Ezek az országok az izraeli hadsereggel együttműködve dolgoznak állampolgáraik kiszabadításán.

Főkép: Judith és Natalie Raanan (középen Gal Hirsch) Izraelben

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.