Bibi és én

Benjamin Netanyahu miniszterelnök úr,
engedd meg, hogy csak Bibinek szólítsalak.
Bibi, sok, utadba kerülő alkalommal mondod: “Én is”…
Én is, Nahum Zarhi Nahalalból, megkaptam a veterán lakos igazolványt.
Egyidősek vagyunk, ugyanabból az évfolyamból.
Az én igazolványomba nincs beírva, hogy páncélos mezőgazda…
A te igazolványodba bele van írva, hogy miniszterelnök…
Bibi, én is bevonultam 67 augusztus 3-án.
Feltételezem, hogy ugyanazon a napon te is bevonultál, a személyi számaink nagyon közel vannak egymáshoz. Én is harcoló egységben szolgáltam.
Bár “csak” a páncélosoknál. Tankos századparancsnok jom kipurkor. Szerencsém volt megsebesülni néhányszor, és sebesülés után folytattam a harcot.
Négy katona apja vagyok. Három lány, egy fiú.
Közülük hárman harcoló egységek tisztjei.
“Tudom mi az katona apjának lenni.”
Megemlékezések alkalmával, vagy gyásszal kapcsolatos eseményeken felidézed testvéredet, Jonit, s a gyászban való ismeretedet… és hangsúlyozod, hogy te érted, mi a gyász…
Én gyászoló apa vagyok. 2001-ben Tal, legnagyobb lányom, aki parancsnok volt a hadseregben, a jeruzsálemi Héber Egyetem kitűnő hallgatója, váratlanul elhunyt, 24 évesen.
2006. augusztus 13-án, a második libanoni háború utolsó napján fiam, Cur, tartalékos páncélos tiszt, elesett.
Cur, a Zarhi család farmjának folytatója, negyedik nemzedéke Nahalalban, fiú, aki mezőgazdászként látta jövőjét, tehenészként, Nahalalban…
Bibi, te “érted mit jelent elveszteni az otthont”. Kidobtak a házból, szállodába…
Ha annyira értesz ehhez, miért juttattok odáig te és kormányod több ezer gazdát, kiknek mélyre ültetett gyökereik kötődnek a földhöz és a mezőgazdasághoz, ami az ő otthonuk, hogy elveszítsék jövedelmüket, s ezen valóság folytatásaképp megfosszátok őket házuktól????
Örülnék, ha kevesebbet beszélnél magadról és családodról az országban rendezett különböző eseményeken, melyeken felszólalsz.
Jó lesz, ha többet gondolsz az állam polgáraira és a gazdákra is, a gyászoló családokra, akik elvesztették szeretteiket, és miért????
Hogy lássák a korrupciót az országban?
S mindez a te őrségedben…
Nahum Zarhi, kat. ig. sz. 2030450, nahalali születésű, egyszerű páncélos, túlélő mezőgazda.

Mint minden Vélemény rovatban megjelent cikk, az itt közölt írás is kizárólag a szerző magánvéleménye, nem feltétlenül tükrözi az Izraelinfo álláspontját.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.