Újabb izraeli start-up céget vásárolt a Microsoft

A Hexadite alapítói balról jobbra: Barak Klinghofer, Eran Barak és Idan Levin

A három éve alapított Hexadite kiber biztonsági vállalkozásért 100 millió dollárt fizetett az amerikai szoftveróriás – számolt be az akvizícióról a Calcalist, pénzügyi portál. A mindössze 35 főt foglalkoztató cég kevesebb mint két év alatt egymillió biztonsági vizsgálatot végzett és számos neves, és rendkívül elégedett ügyfelet tudhat maga mögött.

A május közepén, néhány óra alatt 150 országban több mint 230 ezer számítógépet megfertőző WannaCry vírus után érthető módon fokozott figyelem övezi a kiberbiztonságot javító cégek tevékenységét. Főleg az izraeli vállalkozásokét, hiszen köztudott, hogy Izrael élen jár ezen a területen (is). A fejlődés várhatóan nem áll meg, a nonprofit Start-Up Nation Central egyik jelentése szerint tavaly 65 új számítógépes céget alapítottak Izraelben.

Alig egy hónapja jelentette be a Microsoft, hogy 70 millió dollárért megvásárolta a Rosh HaAyn-i székhelyű Cloudyn, felhőalapú alkalmazásokat kínáló céget. A szoftvercég legújabb izraeli befektetése a néhány éve start-up-ként indult, ma már bostoni főirodával is rendelkező Hexdite, melynek fő terméke a Hexadite Air, amely a meglévő biztonsági érzékelőeszközöket (tűzfalakat, riasztási rendszereket) összekötve támadás esetén többszörösen felgyorsítja a reakcióidőt, és ezzel minimálisra csökkenti a várható károkat.

A Hexadite-ot 2014-ben: Eran Barak, vezérigazgató, Barak Klinghofer vezető termékmenedzser és Idan Levin műszaki igazgató alapították. Mindhárman az izraeli hadsereg elit hírszerző egységében szolgáltak, majd az Elbit Systems Ltd. védelmi elektronikai cégnél dolgoztak. A vállalkozás indításakor olyan céges befektetőket sikerült megnyerniük, mint a YL Ventures, a Ten Eleven Ventures és a Hewlett Packard Ventures. A cég alaptőkéje 10,5 millió dollár, jelenleg 35 főt foglalkoztatnak a cég bostoni és tel-avivi irodáiban. A Microsoft mostani vételára alapján az alkalmazottak értéke személyenként csaknem 3 millió dollár.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.