Újra nyitnak a múzeumok

A múzeum épületének forma- és színvilága magán hordozza Ron Arad jellegzetes stílusát - fotó: Kőszegi Zoltán

A Tel-Avivi Művészeti Múzeum, a Holoni Design Múzeum, a Bat Yam-i Művészeti Múzeum és még számos izraeli múzeum nyílik meg újra, több hónapos zárvatartás után.

A Tel-Avivi Művészeti Múzeum éppen a régóta várt Jeff Koons „Abszolút érték – a Marie és Jose Mugrabi gyűjteményből” című kiállítás megnyitása után kényszerült bezárni. Most több más kiállítás mellett ez is látható lesz. A Tel-Avivi Művészeti Múzeum heti öt napon nyitva tart: kedden, szerdán és szombaton délután 12:00 órától 18:00 óráig; csütörtökön 15:00 órától 21:00 óráig; és pénteken 10:00-től 14:00-ig. Jegyek csak online válthatóak. A látogatóknak egy új vezető-applikáció segít majd a tájékoztatásban és a kötelező két méter betartásában.

A Holoni Design Múzeum egy koronavírus-reflexióval, a „Face: Safe” című kiállítással nyit majd. Több mint egy tucat művész, tervező gondolta tovább a maszkviselés új valóságát. A Ron Arad által tervezett épület kertjében látható tárlatra a belépés ingyenes június 10-től augusztus 31-ig.

Újra nyit a Bat Yam-i Művészeti Múzeum is 2020. június 6-án, Eli Petel egyéni kiállításával, amely a régóta zárva tartó impozáns főépületben látható majd 2020. október 10-ig.

A Herzliya Kortárs Művészeti Múzeumban május 18-án újra látható a márciusban megnyílt és rögtön bezárt “Portré Idő II” című kiállítás, amely hét művész: Leonid Balaklav, Iddo Markus, Jan Rauchwerger, Aharon Shaul Schur és Elie Shamir munkáit tartalmazza.

A Herzliya Kortárs Művészeti Múzeum hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton van nyitva délelőtt 10:00-től 14:00-ig, kedden és csütörtökön 16:00-tól 18:00-ig. A belépődíj 30 sékel. 18 éves kor alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.