Felmérés: többségbe került a Likud nélküli jobb-centrum erő • Netanjahu már a harmadik zárlatot tervezi januárra

A 13-as tv közvélemény-kutatása szerint első alkalommal kormányképessé lettek a jobb-centrum erői a Likud nélkül. Bennet-Lapid-Liberman-Ganz együtt több mint 61 mandátumot szerezne felmérésük szerint a kneszetben, ha most lennének a választások, és ezzel véget vethetnének Netanjahu évtizedes uralmának.


A 12-es tv elemzője szerint Benjamin Netanjahu már a harmadik zárlatot tervezi januárra, hogy ennek segítségével elnapolhassa korrupciós perének kezdetét. Ha decemberben – megfelelő intézkedések nyomán – ismét felível a koronavírus járvány, akkor újra be lehet vezetni a különleges állapotokat, amelyek lehetővé teszik egyrészt az ezer méteres lakókörzeten kívüli tüntetések betiltását, másrészt a bíróságok munkájának felfüggesztését, ahogy ezt márciusban is megtette, amikor májusra halasztatta perének kezdetét.


A Palesztin Hatóság kérésére vasárnap jerikói otthonából Izraelbe szállították, és a jeruzsálemi Hadassza Ein Kerem kórházban, az intenzív ápolást igénylők koronavírus-osztályán helyezték el az ismert, 65 éves palesztin politikust, a Palesztin Felszabadítási Szövetség végrehajtó bizottságának főtitkárát, aki a koronavírus-fertőzés után súlyos állapotba került. Teljes cikk


Miután a hat és tizenhárom év közötti fiúk számára több haredi intézményben újraindult az oktatás, annak ellenére, hogy az érvényben lévő koronavírus-rendeletek ezt tiltják, Mose Gafni képviselő egyértelművé tette pártja álláspontját: követni fogják spirituális vezetőjük, Chaim Kanievsky rabbi utasításait, aki elrendelte az általános iskolák megnyitását a jesiva korosztály alatti fiúk számára.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.