Új Netanjahu-Ganz egyezség körvonalazódik • Karácsonyfa miatt torlódott a forgalom Jaffóban

Az újonnan körvonalazódó Netanjahu-Ganz egyezség legalább százmilliárd sékelbe kerül a választóknak. Netanjahu fő követelése Nissenkorn igazságügyi miniszter semlegesítése, hogy megfosszák attól, hogy államügyészt, kormányügyészt, és bírókat jelöljön ki a Legfelsőbb Bírósághoz. Pontosan ez a fő pontja az összeférhetetlenségi megállapodásnak, amelyet Mandelblit főügyész készített Netanjahu vádlott számára, amit eddig Netanjahu nem írt alá, és ami jelenleg a Legfelsőbb Bíróságon áll.

A megállapodás szerint Netanjahu vádlott a jogállamiság követelményei miatt pontosan ezekben a kinevezésekben nem vehet részt. Úgy tűnik, a kneszet feloszlatásának indítványát nem terjesztik elő a plénumon ezen a héten, és kéthetes hosszabbítást adnak a költségvetés elfogadására. Netanjahu novemberig lesz miniszterelnök, utána választásokat írnak ki, és Ganz vezetheti a közös átmeneti kormányt három hónapig. Cserébe mindent feláldoz, az államügyészt, a költségvetést. Jelenleg ez a “kompromisszumos” megállapodás körvonalazódik a Twitteren megszólaló bennfentesek szerint.


A jaffói Óra tér térségében és a térre vezető közeli utcákban kialakult komoly forgalmi torlódások miatt a rendőrség irányítja a forgalmat a helyszínen. Nagyon sokan szeretnék látni a karácsonyfát, amelyet minden évben karácsony közeledtével felállítanak a téren. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy kerülje el a környéket.


Elindítva a koronavírus-járvány elleni védőoltási kampányt, Izraelben elsőként Benjamin Netanjahu miniszterelnököt oltották be szombat este. A 71 éves kormányfő a televíziós kamerák előtt oltatta be magát a Tel-Aviv melletti Seba kórházban a BioNTech/Pfizer vakcinájával. Teljes cikk

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.