Döntőbe jutásért játszhatnak az U21-es labdarúgóink!

Döntőbe jutásért játszhatnak az U21-es labdarúgóink!

Teltház a ház 45000 néző a Dinamo Tbiliszi stadionjában.

Az izraeli U21-es labdarúgó válogatott a házgazda, Grúzia ellen játszik az Európa-bajnokság negyed-döntőjében. A torna két meglepetés-csapata, ezt írták a meccs előtt a sportlapok.

Az első meglepetést az izraeli csatár, Turgeman okozza az ötödik percben: lerázva három védőt is gólhelyzetbe kerül…, már csak a grúz kapus áll vele szemben, de lövése elszáll a kapu mellett.

Távoli lövések, gyors elfutások izraeli oldalon, a grúzok beszorulnak, az első negyedóra a miénk.

Az első veszélyes grúz helyzet végén a 20. percben megzörren az izraeli háló, de a norvég bíró nem adja meg a grúz gólt: a beadás előtt már elhagyta a pályát a labda. Továbbra is mi irányítunk, kreatívabb, gyorsabb focit játszunk, csak egy nagy grúz kapusbravúr tudja megállítani Oscar Glouch lövését.

De aztán fordul a kocka, és mi szorulunk be a kapunk elé. A grúz támadások egyre veszélyesebbek, és egyre ritkábban követik őket izraeli ellentámadások. Még 5 percet kell kibírnunk…

Sikerült: a félidőben Grúzia – Izrael: 0 – 0

Úgy kezdünk, mint az első elején: Gandelman a második percben eljut a grúz kapuig. A kapus kipfozza előle a labdát, a második kísérlete a kapufáig jut. Kimaradt izraeli helyzettel indul ez a félidő is.

De ez a játékrész kiegyenlítettebb. Veszélyes akciók itt is, ott is. Így telik el 15 perc. A 67. percben izraeli tüzijáték a grúzokat kapusuk menti meg többször egymás után. De nő a grúz fölény. De kihúzzuk kapott gól nèlkül. A 94.percben még egy szabadrúgás az izraeli 16-ostól, de elhal a sorfalban.

Grúzia – Izrael: 0 – 0. Hosszabbítás!

Bírjuk-e erővel, mert a grúzok úgy tűnik, igen.

Az első percek az ellenfélé, szerencsével úszunk meg egy ajtó-ablak nyitva helyzetet a hosszabbítás 5.percében.

Van rá válaszunk, de az izraeli helyzet is kimarad.

Az első 15 perc eltelik gól nélkül.

Mind a két csapat játéka szétesett. A fáradság nemcsak a kimaradt helyzeteken látszik: egyre több a szabálytalanság, pedig idáig meglepően sportszerű mérkőzés volt.

5 perc van a 11-esekig. Oscar Glouch távoli lövése is elkerüli a grúz kaput. Nem vigasz, hogy alig.

Kapkod a házigazda is, szerencsénkre.

Grúz akció végén szól a síp.

Vége: 0:0, 11-esek!

Egy grúz 11-est Perez hárít, egynél az ellenfél csatárja a kapufát találja el. A mieink nem hibáznak.

Izrael U21-es labdarúgó válogatottja továbbjutott az Európa-bajnokság elődöntőjébe.

A tbiliszi stadionban a maroknyi izraeli szurkoló ünnepelhetett. A házigazda Grúzia kiesett.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.