Egyperces néma csenddel kezdődött a terrortámadás utáni első kormányülés Izraelben

Egyperces néma csenddel kezdődött a terrortámadás utáni első kormányülés Izraelben, a múlt szombati terrortámadás áldozataira emlékeztek a miniszterek – jelentette a helyi média vasárnap

Az izraeli nemzeti vészhelyzeti kormány tagjai egy percig némán álltak az iszlamista Hamász terrorszervezet múlt szombati Gázai övezetből indított terrortámadása után megtartott első ülésük elején, miután Benjámin Netanjahu miniszterelnök erre kérte őket “a hidegvérrel meggyilkolt testvéreink és a csatában elesett hős harcosaink emlékére”.

Az értekezleten már részt vett a kormányhoz csatlakozott Beni Ganz, a centrista Nemzeti Tábor nevű párt elnöke is. “Éjjel-nappal, csapatmunkában, egységesen dolgozunk” – ígérte Netanjahu a megbeszélésen.

“Az egység köztünk világos üzenetet közvetít az emberek, az ellenség és a világ felé” – tette hozzá. “Láttam csodálatos, a fronton álló harcosainkat, akik tudják, hogy az egész nemzet mögöttük van. Megértik a feladat nagyságát. Bármely pillanatban készek cselekedni, kiirtani a véreskezű szörnyeket, akik ránk támadtak. A Hamász úgy gondolta, hogy összeomlunk – de mi leszünk azok, akik szétverjük a Hamászt” – jelentette ki az izraeli kormányfő.

A tel-avivi katonai főhadiszálláson ülésező minisztereket tájékoztatta a biztonsági helyzetről Oded Baszijuk, az izraeli hadsereg hadműveleti osztályának vezetője.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.