Két palesztin férfi összehangolt autós merényletet hajtott végre Raananában

Két palesztin férfi összehangolt autós merényletet hajtott végre hétfőn Izraelben, a Tel-Avivtól északra fekvő Raananában, a támadásban egy nő meghalt, további 19-en megsebesültek – közölte a rendőrség hétfőn.

A rendőrség terrortámadásként kezeli az incidenst, és a két feltételezett elkövetőt letartóztatta. A hatóság közlése szerint mindketten a ciszjordániai Hebron városból származnak, és illegálisan léptek be Izraelbe.

„Együtt indultak el két különböző helyszínre külön gépkocsikkal, párhuzamosan végrehajtva az összehangolt támadást” – közölte Avi Biton, a központi körzet rendőrfőnöke újságíróknak nyilatkozva Raananában, ahol az incidens történt.

A támadás elkövetőjeként eddig egy szervezet sem jelentkezett, de feltehetőleg összefügg azzal. hogy Izrael három hónapja háborút vív a Gázai övezetet irányító Hamasz palesztin iszlamista terrorszervezettel és szövetségeseivel.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.