Benjámin Netanjahu és Sztav Safir - fotó: wikipedia

Nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges, de ma Bibi új erkölcsi mélységet ért el, amikor nyilatkozatával hivatalosan támogatta a magyar kormány antiszemita kampányát egy holokauszt túlélő, zsidó üzletember ellen.

Remegő kézzel gépelem ezeket a szavakat és még mindig nem hiszem el, amit írok, de ez az igazság.

A jövő évben esedékes magyarországi választások miatt a miniszterelnök – egy rasszista, szélsőjobboldali ember, Orbán Viktor – teleaggatta az országot Soros György üzletember elleni óriásplakátokkal. Néhány plakátot a villamosok padlójára ragasztottak, hogy a magyarok rátaposhassanak.

Soros – amerikai zsidó holokauszt túlélő – világszerte támogat emberi jogi szervezeteket, Magyarországon is. Többek között alapított egy világhírű egyetemet Magyarországon, amelyet a rasszista miniszterelnök, Orbán megpróbál bezáratni, mert az “túlságosan sok kritikával” illeti kormányát.

Az ország zsidó közösségének vezetői élesen tiltakoztak a kampány ellen, amely kihasználja és felszítja az antiszemita érzelmeket. Felszólították Orbánt, hogy azonnal távolítása el a kampányt az elmúlt napokban az egész országban tapasztalható, zsidókat érő atrocitások miatt.

És most találják ki, ki döntött úgy, hogy az antiszemita miniszterelnököt támogatja a zsidó közösséggel szemben? Igen, eltalálták, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu.

Izrael nagykövetsége tegnap (szombaton, a szerk.) elítélő nyilatkozatot adott ki az antiszemita kampány ellen – egyeztetve a magyar zsidó közösséggel. Bibi, aki a hétvégén találkozóra készül utazni Orbán Viktorral, meglátta a nyilatkozatot, és háborgott.

És ma (vasárnap, a szerk.) utasította a külügyminisztériumot, hogy adjon ki hivatalos közleményt, amely megtagadja a nagykövetség tegnapi nyilatkozatát, és csatlakozik a magyar kormány Soros elleni támadásához.

Felfogták? Megértették, mit művel velünk Bibi? Ez az ember a nevünkben szólal meg – a zsidó nép tagjainak a nevében – a mi hangunkat arra használja, hogy támogassa és dicsőítse a zsidók leggonoszabb ellenségeit a nagyvilágban.

Remeg a kezem a haragtól ezeket a sorokat írva. Képzeljék csak el, mit éreznek a még velünk élő holokauszt túlélők, amikor látják miniszterelnökünknek ezt a viselkedését.

Bibinek vissza kell lépnie. Most. Azonnal. Késedelem nélkül. És ez nem is vitás kérdés. Egyáltalán nem érdekes az izraeliek számára az a tény, hogy Sheldon Adelson, – Bibi milliárdos patrónusa – gyűlöli Sorost, és az a tény, hogy Bibi a látogatás előtt be akar nyalni Orbánnak.

Ha nem lenne világos: mi, izraeliek nem dicsőítünk antiszemitákat, harcolunk az antiszemitákkal. Mindenütt. Pont.

És nem csak ennyi: Bibinek le kell mondania magyarországi látogatását, ha ez a kampány nem tűnik el holnap reggelig, ahogy a zsidó közösség követeli.

Bibi minden egyes hivatalban töltött napja tovább rombolja országunk morális arculatát. Az a nap, amikor leváltjuk ezt az etikátlan embert, elsősorban Izrael polgárai számára lesz örömhír, de az lesz az egész világon élő zsidó közösségek számára is.

Még a témában:

Netanjahu ne menjen Magyarországra!

Netanjahu ne menjen Magyarországra! 

Netanjahu visszavonatta az izraeli külüggyel a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot

Lemondja-e Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanjahu magyarországi látogatását?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

Ha tetszett az írás, támogass bennünket, hogy többet és jobbat készíthessünk!

 • Mindenesetre „érdekes” a helyzet: ha most demokraták tüntetnének – ahogy az bizony indokolt volna! – az izraeli miniszterelnök immorális gesztusa és Orbániát legitimáló látogatása ellen, Netanjahu minden bizonnyal élvezhetné a mocskos hecckampányokat megrendelő-szervező „kormány” és rasszizmustól (is) bűzlő egyatábora „rokonszenvét”.

  Megérdemelné, hiszen rászolgált…

  http://gepnarancs.hu/2017/07/megjegyzesek-az-izraeli-visszakozasrol-es-netanjahu-latogatasarol/

 • Ádám Kertész

  Soros zsidó származása KÖZÖMBÖS. Ahogy ki lehet tenni Viktor képét, Gyurcsány képét, bárki képét, úgy ki lehet tenni sorosét is. Nem A zsidót, hanem AZ embert támadják személyében! Az embert aki nemzetek feletti tevékenységével, megkerülve azok polgárainak deklarált véleményét keresztül akarja húzni az európai nemzetek autonómiáját.
  Soros plakátján semmilyen megjegyzés nem érinti származását. Nem hiszek az olyan etnikai kiemeltség tudatban amely jobban elítél egy zsidót érő kritikát mint egy bármilyen más származású EMBERT érő kritikát. Az ilyen etnikai rangsorolás a fajelméletet idézi meg. Soros politikai kritizálása része a demokrácia szabadságának! Nem kényesebb, nem alantasabb, nem undorítóbb mint BÁRMELY embertársunk ilyen jellegű megkritizálása. A jobboldalt is érik hasonló kritikák. Még sincs olyan érv ez ellen, hogy ez hungarofób rasszizmus lenne. Nyilván valóan nem az. Noha a hungarofóbia létező valami. Az arab, és afrikai népeken meg úgy kellene segíteni, hogy együtt működik a nyugat az ottani hatalmakkal, és nem csak a saját üzleteinek, céljainak támogatására használja fel őket… és ellenkező esetben pedig támad…
  Az volna korrekt. Az volna etikus. Az lenne filantróp. Akkor volna tiszta a kezünk…, a nyugat keze.

  • Atlasz

   Nincs ember, aki ne tudná, hogy Soros származása nélkül a plakátkampányra nem kerülhetett volna sor. Hiszen semmiféle kritikát és konkrétumot nem fogalmaz meg pártunk és kormányunk. Csak azt üzeni, amit az alja nép nagyon is jól ért és jól fogad.

   • Balázs Molnár

    te nagyon hülye, mi az h semmiféle kritikát nem fogalmaz meg? fellép soros bevándorást támogató ideológiája és politikája ellen. ez mi ha nem kritika? és ennek mi köze bárki származásához??

    • Atlasz

     Tényleg jól érted, és jól fogadod.

    • Anna Baltay

     Én nem olvasok semmiféle kritikát a bevándorlás ellen.Csak azt hogy a végén ne Soros nevessen!És ha a közepén nevet az nem baj?Hát ti vagy nem tudtok olvasni, vagy olyan elfogultak vagytok hogy arra már nincs szó.Azt elismerem, hogy a KORMÁNY részéről nincs vagy nem látszik az antiszemitizmus, mert ha Soross evangélikus lenne és a kormány politikája ellen lépne fel, akkor is lennének plakátok csak fénykép nélkül.De lehet hogy én túl nail vagyok!

    • Karcsibá!

     Soros György soha nem támogatta az illegális bevándorlást, ezt csak aljas emberek hazudják! Orbán a nemzetre támadt, amikor fölszámolta a demokráciát,ezért bírálják a kormányát, és nem az országot! A plakátokon a gyűlöletkeltésen kívül semmi nincs!

  • Karcsibá!

   Soros György azért taníttatta(sok pénzzel támogatva) Orbánékat (sajnos), hogy Magyarország is egy valódi demokratikus állammá váljon! A demokráciát a baloldali kormányok igyekeztek kiteljesíteni, de a Fidesz átvonulva a (szélső)jobboldalra , az alantos gyűlöletkeltéssel akarja bebiztosítani a hatalmát (hatalmaskodását) a nép fölött, akiket szolgálnia kellene! Ezért nem riadnak vissza az antiszemitizmustól sem!

  • János Virág

   Csak az a szégyen hogy most az plakátozza ki Sorost aki mikor fizetett neki még istenítette! Egy becstelen orbán a vezíred!

 • Gulyás Gergely – becses, derék egy férfiú – azt is mondta, hogy a „kormány” a Mazsihisz logikája szerint akár magyarozással is vádolható, hiszen Soros György „magyar származása legalább annyira ismert, mint zsidó származása.”

  A „kormány” nem szeretné, hogy plakátjait „mocskos magyar” feliratok díszítsék..!

  http://gepnarancs.hu/…/07/kik-is-gondolkodnak-faji-alapon/