Jeruzsálem ingyen

Knesset, fotó: Avital Pinnick \ flickr

Jeruzsálem számtalan programot kínál naponta. A bőséges kosárból életkorunknak, zenei érdeklődésünknek, politikai vagy vallási hovatartozásunknak megfelelően kedvünkre szemezgethetünk, ha van pénzünk. Ha nincs, marad a városi séta, a parkok növényzetének vizsgálata. Vagy nem? Nem! Lássuk, hogyan is néz ki egy ingyenélő programajánlója egy hétre.

Vasárnaponként egyénileg is látogatható az izraeli Parlament épülete. Héberül 10, 11, 13 órakor, arabul 13, angolul 8.30, 12, 14 órakor, németül 8.30-kor, spanyolul 10-kor, oroszul 11-kor, francia nyelven 13 órakor tudhatunk meg mindent. Vasárnap esténként swingelni lehet tanulni a Binjan Klal tetején, kezdőtől a szuperprofiig mindenkit szeretettel várnak 21.15-ös kezdéssel.

Jeruzsálem Színház – fotó: a színház Facebook-oldala

Hétfőnként 17-18-ig kamarazenét hallgathatunk a Jerusalem Theatre-ben. Kedden 11-12-ig mehetünk aerobikozni a First station-be, ahol minden nap vannak ebben az időpontban ingyenes edzések. A Jad Vasem múzeumba szerdán is mehetünk, hiszen az minden nap ingyen van.

Csütörtökön a Jaffa utcán délután négytől éjszakába nyúlóan kézműves vásár és utcazene van, és ha már ott vagyunk, érdemes beugrani a Bermanban is. Aznap este balkáni jam session van, táncos lábú hallgatókkal, akik korukat meghazudtolva ropják. Igény szerint magyart is táncolnak, legényest például.

Utcavásár az Emek Refaim utcában – fotó: hagigit.org / flickr

Pénteken az Emek Refaim utcában érdemes lebzselni, olyankor vásár címen reggel kilenctől délután háromig zene és forgatag van.

Szombatonként a jeruzsálemi önkormányzat finanszírozásában lehet ingyenes városnézésen részt venni. A háromórás program minden héten más részeit mutatja meg a városnak. A találkozó szombat reggel 10 órakor van a Safra téren, ami a Jaffa utca 26. számhoz van a legközelebb.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.