Ganz ismét megígérte, hogy nem lép közös kormányra Netanjahuval

benny gantz beni ganz kek-feher part
Fotó: képernyőkép / Facebook

Ganz egyszer már kijelentette, hogy nem hajlandó egy kormányban ülni Benjamin Netanjahuval, amikor Aviháj Mandelblitt bejelentette, hogy három korrupciós ügyben is vádiratot nyújt be meghallgatásának függvényében Netanjahu ellen.

Azonban hétfő este a 13-as tévé bejátszott egy hangfelvételt egy zárt ajtók mögötti beszélgetésről, amelyben Ganz azt mondja, hogy ugyan becsukta előtte az ajtót, de nem zárta be.

Kedden emiatt Ganz ismét megerősítette: nem lesz közös kormányzás Netanjahuval, noha egy Netanjahu nélküli Likuddal való koalíciót nem zárt ki. Ganz azt is hozzátette, hogy a kiszivárogtatott hangfelvétel még Mandelblitt bejelentése előtt készült, amikor még valóban, soha nem zárta ki, hogy Netanjahuval szövetkezzen a választások után.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.