Jeruzsálemi busz indul a tengerpartra – Szombaton

Új: néhány nap múlva már busszal is utazhatunk Jeruzsálemből a tel-avivi tengerpartra – szombatonként!

A Sabusz Egyesület jelenleg két új buszvonal elindításának előkészítését fejezi be, amelyek Jeruzsálem Gilo- és Givat Zeev negyedeitől fognak indulni, és Tel-Aviv tengerparti strandjaira viszik majd szombaton az utasokat. A járatok pontos nyomvonala, indulási dátuma és a viteldíja még nem ismert, de úgy tűnik, hogy a jövő héten, vagy az azt követő héten lesz az indulás.

A városrészek fix pontjairól fogják a jeruzsálemieket a tengerpartra szállítani, és 6 órával később ugyanoda viszik majd vissza őket.

Fiatalok szombaton busszal utaznak Jeruzsálemből Tel-Avivba
Fotó: a Sabusz Egyesület Facebook oldala

Nemrég a Ramat Gan-i önkormányzat is indított buszjáratot a tengerpartra.

Egyre erősebb azoknak a hangja az országban, akik azt követelik Izrael Államtól, hogy biztosítsa a tömegközlekedést a hét minden napján, tehát szombatonként is működtesse az izraeli vasutat, fenntartható és hozzáférhető városi és távolsági buszközlekedést, valamint a jeruzsálemi villamost és a haifai karmelit hegyi metrót is.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.