Netanjahu rejtélyes bőröndjei

A súlyos bűntényekkel, csalással, közhivatali visszaéléssel és korrupcióval gyanúsított Benjamin Netanjahu, az átmeneti kormány miniszterelnöke 11 hatalmas bőrönddel utazott kétnapos portugáliai útjára.

Ezek a poggyászok mindenféle ellenőrzés nélkül, a határellenőrzés teljes megkerülésével kerültek külföldre a gyanúsított-státuszban lévő politikus kíséretében. Tartalmuk fontos lehetett, állandó szemkontaktust követelt, mert szemben a Netanjahu-házaspár korábbi utazásaival, ezúttal nem a csomagtérben, hanem az első osztály üléseinél helyezték el őket, amit Itamár Eichner újságíró meg is örökített.

Vajon mi lehetett bennük, a 11 bőröndben a kétnapos utazáshoz? Most ezt találgatja fél Izrael.

A Boeing 777-ban rengeteg hely van a csomagtartóban, bizonyosan nem szennyes, hiszen azt oda szokták tenni. Már sokat cikkeztek róla, hogy Sara Netanjahu szereti külföldre vinni a család szennyesét, hogy a külföldi szállodákkal ingyen, vagyis a mi államköltségünkön mosathassa ki a ruhákat. De ehhez is csak 2-3 extra bőröndre lett volna szükség – helyettük is szégyenlem magam, mikor ezt írom – szokás szerint.

A Netanjahu családot korábban már firtatták a rendőrségen, még Bibi első kormányzati ciklusa után, amikor a miniszterelnöknek szánt ajándékok százait csempészte ki a rezidenciáról bukása után, noha azokat a törvény szerint mind az erre szolgáló hivatalnak kellett volna leadnia. Eliakim Rubinstein főügyész akkoriban közel volt hozzá, de végül nem nyújtott be vádiratot ezekben az ügyekben, csak ejnye-bejnyével és visszaszolgáltatás követelésével zárult ez a dosszié. S ki tudja, végül visszakerültek-e azok az ajándékok…

De most valami azt súgja, nem is kormányfőnek szánt ajándékok voltak a bőröndökben…

Kedves olvasóink mire tippelnek? Vajon mit vihettek ekkora tömegben külföldre ellenőrzés nélkül?

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.