Emelkedett a gyógyultak száma; Tesztsátrat emeltek Tel-Avivban

Az Egészségügyi Minisztérium hivatalos adatai szerint Izraelben jelenleg 324 koronavírussal fertőzött beteget ismernek.

Ma (kedden) pozitív hírek is érkeztek: miután néhány napja csak négy koronavírusból gyógyult izraeli személyről tudtunk – az elmúlt nap folyamán további hét ember került erre a listára, a Sheba kórházból hat, és a Soroka-ból egy. Ugyanakkor az Egészségügyi Minisztérium egy különleges tesztsátrat állított fel Tel-Avivban, a Ganei Joshua parkolóban, azzal a céllal, hogy koronavírus-teszteket végezzenek benne izraeliek ezrei számára.

A Tel Hashomer-i Sheba kórház elmondta, hogy a speciális koronavírus betegellátó osztályban a betegek közül hatot hazaengednek, miután a tesztjeik kizárták a vírus jelenlétét a testükben. Dr. Gadi Segal, a speciális korona-betegellátó osztály igazgatója elmondta: “Remélem, hogy minél többen visszatérnek a normális életbe, annál jobban rájövünk, hogy a betegség legyőzhető, és minél jobban betartjuk az Egészségügyi Minisztérium utasításait, annál gyorsabban tűnik el a betegség.”

Ma reggel a Beer Sheva-i Soroka Kórházban arról számoltak be, hogy előző este egy 49 éves nőt – akit hat nappal ezelőtt fogadtak az osztályra – gyógyultan hazaengedtek. Az újbóli tesztek eredményei negatívak voltak a vírusra nézve, és a nő jó állapotban hagyhatta el a kórházat.

Időközben az izraeli korona-tesztek számának növelése érdekében az Egészségügyi Minisztérium egy speciális tesztsátrat állított fel Tel-Avivban, a Ganei Joshua parkolóban, azzal a céllal, hogy koronavírus-teszteket hajtson végre izraeliek ezrei számára. A „Drive-In” típusú vizsgálatot, amelynek során a járművezetőknek a járműben kell maradniuk, és nem szabad kiszállniuk, a távol-keleti modellekhez hasonló módon fogják elvégezni.

A teszteket az Izraeli Mentőszolgálat (MDA) mentősei, felcserei és medikusai végzik, akik a parkolót a tel-avivi önkormányzattól kapták. Lehetséges, hogy a komplexum már ma délután megkezdheti működését.

FORRÁSynet