Izrael válaszolt a szíriai rakétatámadásokra

Fotó: Shutterstock

Izraeli repülőgépek vasárnap szíriai katonai célpontokra csaptak le, válaszul arra, hogy éjjel izraeli ellenőrzés alatt álló területek ellen indítottak rakétákat – közölte az izraeli hadsereg.

A szíriai állami média robbanásokról számolt be a főváros, Damaszkusz környékén is.

Izrael megerősítette, hogy erői szíriai területeket támadtak, miután az éjszaka folyamán hat rakétát lőttek ki a megszállt Golán-fennsík felé.

Közleménye szerint a hadsereg „a szíriai államot tartja felelősnek minden olyan tevékenységért, amely a területén zajlik”, és Izrael „nem tűr el semmilyen kísérletet szuverenitásának megsértésére”.

A válaszlépés során először tüzérségi és dróntámadást intéztek oda, ahonnan az éjszakai szíriai rakétákat indították, majd légicsapásokat hajtottak végre katonai radarrendszerek és tüzérségi állások ellen – derül ki a közleményből, amely szerint sebesülés nem történt, a csapások anyagi károkat okoztak.

A késő este indított hat rakétából három jutott el az izraeli ellenőrzés alatt álló Golán-fennsíkig, közülük kettő nyílt terepre zuhant, a harmadikat pedig a légvédelmi rendszer megsemmisítette – emelte ki a hadsereg.

A libanoni székhelyű al-Majadín tévétársaság azt közölte, hogy a rakétákat az Irán által támogatott Iszlám Dzsihád palesztin mozgalom fegyveres szárnya indította.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.