Magyarország keresztény palesztinokat támogatott

Segítség a keresztény palesztin idősotthonnak

Magyarország húszezer eurós támogatást nyújt keresztény palesztinoknak, egy Betlehem melletti iskolának a koronavírus-járvány idején.

Rada Csaba, Magyarország ramallahi képviseleti irodájának misszióvezetője szerdán a Betlehem melletti Beit Dzsallába és Beit Szahurba látogatott, ahol Magyarország szolidaritásáról és támogatásáról biztosította a helyi keresztény vezetőket.

Beit Szahurban a külképviselet nevében megállapodást írt alá a helyi görögkatolikus iskola igazgatójával 20 ezer euró összegű támogatásról, amelyet az iskola infrastrukturális fejlesztésekre és fenntartásra fog fordítani.

A találkozón megjelentek a helyi keresztény egyházak vezetői, Beit Szahur polgármestere, valamint Nasszar Kamisz, Magyarország betlehemi tiszteletbeli konzulja is. Rada Csaba misszióvezető megbeszélésükön hangsúlyozta Magyarország szentföldi keresztény közösségek melletti elkötelezettségét.

A palesztin idősotthon

“Habár a jelenlegi válság nem kímél egyetlen országot sem, Magyarország nem hagy fel a helyi közösségek támogatásával, ahogy ezt ezzel a segítséggel is kifejezte” – mondta Rada Csaba az MTI-nek.

A megállapodás aláírása után a magyar delegáció látogatást tett a szomszédos Beit Dzsallában a Szent Miklós Időseket Segélyező Otthonnál is. A magyar képviseleti iroda egészségügyi és fertőtlenítő szereket adományozott a nagy múltra visszatekintő helyi intézménynek, hogy segítse az idősotthont a koronavírus-járvánnyal szemben.

Magyarország már hosszabb ideje támogatja a szentföldi keresztény közösségeket pénzügyi adományokkal és tárgyi segítséggel, valamint a veszélyeztetett keresztény közösségeket védelmező Hungary Helps program keretein belül.

A keresztény iskola segítséget kap